Image Image Image Image Image

© Copyright 2013 Zouk Architect | RSS | Email

Scroll to Top

To Top

Single Dwelling

07

Oct
2013

No Comments

In Single Dwelling

By admin

The box house published in Arch Daily

On 07, Oct 2013 | No Comments | In Single Dwelling | By admin

Arch Daily — The beginning of this project goes through complex analysis of the environment, starting with the surroundings directly affected by the conservative town planning regulations. The analyses singled out planning controls positively contribute to the immediate surrounding which determined the final shape and envelope of the building. The building envelope and composition of “The Box House” consists of series of boxes interlocked in an organized and formal manner. The rigid formation, however, is “deformed” with the insertion of an organic element in the form of a bamboo courtyard to the centre of the dwelling. This courtyard serves as an incision to the lineal planning of the dwelling in order to provide emission of natural lights and serves as an extension to outdoor spaces.

You might also like:
Five Tokyo Houses You Might Not Want to Live in
Show your own identity through this material!
Townhouse Living on the rise

Submit a Comment